2012. október 31., szerda

Almás-fahéjas muffin

teljes kiőrlésű lisztből, csokicseppekkel


Ez is egy saját recept. Pár hónapja elkezdtem kísérletezgetni különböző muffin receptekkel, de egyik sem volt az igazi, tojás nélkül hamar kiszáradtak, így folyamatosan próbálkoztam. Mivel Olivér nem édesszájú, a gyerekek a "minőségellenőrök" :) Csak amin összevesznek, az mehet a receptes füzetbe végleges kedvencként. Ez a muffin benne van a füzetben... :)

Hozzávalók:

14 dkg teljes kiőrlésű liszt
6 dkg sima búzaliszt
8 dkg cukor (én gyümölcscukrot használok vagy xilitet)
2 kk sütőpor
2 kk őrölt fahéj
6 ek kókuszolaj (vagy más olaj)
3 db kisebb alma felkockázva (vagy 2 nagy)
2 dl növényi tej (nálam szója vagy zab)
3 ek étcsokicsepp (nem púpozott!)

A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük, majd szilikon muffin sütő formában180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. (Én légkeverésesen sütöm, 160 fokon) 12 darab lesz belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése